Pestii in Delta Dunarii

Unde ne gasitii in Tulcea: click    

                                                                                   Oferta Paste in Croaziera pe Dunare            
                                                                                   Oferta de mini vacanta de Rusalii                      
                                                                                   Oferta august Sfanta Maria ziua Marinei
                                                                                   Oferta de Toamna  15 oct - 15 dec
                                                                                  
Oferta Turul Deltei Dunarii

Cateva lucruri si informatii utile strict legate de pesti si cu pesti:pescarii la Mila 23

Este aproape imposibil sa ajungeti in Delta Dunarii si sa nu pescuiti si Dumneavoastra! Fauna acvatica include 160 de specii de pesti : 75 specii de peste de apa proaspata, 70 specii de crabi, melci si scoici, animale microscopice si specii de apa adanca. Ei formeaza una dintre cele mai mari bogatii ale Deltei Dunarii. Printre cele mai frecvente specii sunt : crapul, carasul, stiuca, somnul, bibanul. In timpul perioadei de reproducere, diferite specii de pesti din Marea Neagra (cega, nisetru) – asa numitii “pesti fara oase” de catre istoricul antic Herodot – urca pe bratele Dunarii. Majoritatea pestilor ce constituie suursa de hrana pentru sute de mii de pasari, traiesc in reteaua de lacuri si parauri : Furtuna, Trei Iezere, Balcanestii Mari, Babina, Gorgova, Isac, Uzlina, Lumina, Puiu, Rosu etc.

Cele mai importante pescarii sunt cele de la Mila35, Crisan, Gorgova, Mila 23-sat, Matita, Sulina, Mahmudia, Uzlina si Dunavat. Dintre speciile de pesti intalnite in Delta un loc aparte il ocupa sturionii marini: pastruga, morun, nisetru, de la care provin vestitele icre negre (caviarul), precum si sturionii de apa dulce: cega si viza. Dintre pestii migratori amintim scrumbia, care primavara urca pe Dunare cateva sute de km pentru a-si depune icrele. Cel mai mare potential piscicol al tarii se gaseste evident in Delta Dunarii, aici se obtine 50% din productia de peste de apa dulce a Romaniei. Desi bogatiile Dunarii si indeosebi ale Deltei au fost puternic afectate de braconieri si de management inadecvat, acest teritoriu mai pastreaza amintirea vremurilor de belsug, totusi Delta Dunarii asigura 50% din cantitatea de peste necesara obtinerii produselor din peste in Romania. Unele specii de pesti sunt intr-o continua crestere in ceea ce priveste numarul de indivizi, cum ar fi stiuca, somnul, din nefericire insa salaul este intr-o continua descrestere. Suprafetele de pescuit sunt anual stabilite de catre Uniunea Vanatorilor si Pescarilor Amatori si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

crap in delta dunariiCateva din cele mai importante zone de pescuit sunt : (detalii) 1. Bratul Sf. Gheorghe km 70-75, km 50-55, km 30-40 : somn, crap - lacuri de pescuit langa Dunavat si pana la lacul Razim : stiuca si biban 2. Bratul Sulina – de la Caraorman la Dunarea Veche : crap - lacul Fortuna, lacul Baclanesti, 3 Iezere si Bogdaproste : stiuca si biban Din cele mai intalnite specii de pesti amintim : caracuda, linul, pastruga, crapul, salaul, avatul, bibanul, obletele, rosioara, carasul, somnul, stiucaIata cateva lucruri ce nu le veti gasi in manualele de zi cu zi, lucruri utile adunate pentru dumneavoastra de la batranii deltei, oameni ce si-au acumulat si perfectionat experienta de-a lungul timpului, lucruri si informatii utile ce le-am adunat timp de 5 ani pentru ca dumneavoastra, clientii nostri, si nu in ultimul rand, prietenii nostrii, sa va bucurati cu adevarat de momentele de neuitat ce le-ati putea petrece cu noi in Delta Dunarii.